ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеници»Лютеница с печени чушки и моркови

Лютеница с печени чушки и моркови

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Лютеница с печени чушки и моркови
16/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене180 мин.
Общо300 мин.
"Именно печените чушки придават този незабравим аромат на домашната лютеница!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете чушките, обелете ги и ги почистете от семето и дръжките. Смелете ги в мелачка - трябва да станат по-едрички.

Доматите настържете на ренде и ги оставете леко да се отцедят за кратко от течността, за да остане само по-месестата част. Сварете морковите и ги пасирайте.

Смесете доматеното пюре, морковите и чушките в голяма тенджера и добавете чесъна, мления черен пипер, сол на вкус, захар и олиото.

Сложете лютеницата да ври на котлона, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица. Бъркайте бавно в една посока. По желание може да добавите няколко люти чушки, ако искате да ви е по-пикантно.

Щом започне да ври силно, бъркайте по-енергично, за да не пръска навсякъде. Варете лютеницата с печени чушки и моркови докато се сгъсти и лъжицата започне да оставя пътека до дъното.

Свалете готовата лютеница и разбъркайте накълцания магданоз. Разсипете в затоплени бурканчета, затворете ги и ги стерилизирайте за десетина минути.

Рейтинг

5 7
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: