Лютеница с печени чушки и моркови

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
16/11/2011
"Именно печените чушки придават този незабравим аромат на домашната лютеница!"
Приготвяне120 мин.
Готвене180 мин.
Общо300 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо57 392
  • Преглеждания за месеца302
  • Преглеждания за седмицата94
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете чушките, обелете ги и ги почистете от семето и дръжките. Смелете ги в мелачка - трябва да станат по-едрички.

Доматите настържете на ренде и ги оставете леко да се отцедят за кратко от течността, за да остане само по-месестата част. Сварете морковите и ги пасирайте.

Смесете доматеното пюре, морковите и чушките в голяма тенджера и добавете чесъна, мления черен пипер, сол на вкус, захар и олиото.

Сложете лютеницата да ври на котлона, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица. Бъркайте бавно в една посока. По желание може да добавите няколко люти чушки, ако искате да ви е по-пикантно.

Щом започне да ври силно, бъркайте по-енергично, за да не пръска навсякъде. Варете лютеницата с печени чушки и моркови докато се сгъсти и лъжицата започне да оставя пътека до дъното.

Свалете готовата лютеница и разбъркайте накълцания магданоз. Разсипете в затоплени бурканчета, затворете ги и ги стерилизирайте за десетина минути.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
12.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 7
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария
Мария
04.09.2014 22:44
Мммм, вкусно и обещаващо! Това е моята любима рецепта!
1
2