Патладжан - туршия

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
601
959
511
06/07/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 110
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 кг
  • оцет - 300 мл
  • чесън - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните и ги режем на филийки, поръсваме обилно със сос и оставяме за 12 часа да се отцеди горчилката.

Пържим отцедените патладжани в сгорещеното олио и веднага ги потапяме в оцета за кратко.

Редим резените плътно в буркани като разпределяме между тях нарязани скилики чесън и магданоз, покриваме със същото.

Стерилизираме туршията за 10 минути.

Практичен нож за рязане на зеленчуци-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен нож за рязане на зеленчуци
10.00 лв.
7.70 лв.
Виж ››

Много удобен нож за рязане на зеленчуци, с който може да имате перфектно нарязани зеленчуци за секунди.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар