Бамя - туршия

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
548
959
473
03/07/2016
"Бамята е капризна и дръпната, на правилно приготвена - е истински празник за сетивата "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4 буркана
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 822
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата137
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре под течаща вода крехката бамя и я бланшираме във вряла вода докато леко потъмнее.

Избираме достатъчно голям буркан и сипваме в него нарязания копър, магданоз, лук, скилидките чесън, солта, захарта, оцета и синапа.

Подреждаме бамята в буркана и доливаме вода до гърлото му.

Варим буркана за 6-7 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар