Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба на фурна

Печена риба на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печена риба на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Тази рецепта най-често я приготвяме с шаран, но става чудесно също със скумрия или толстолоб. Изборът е ваш!"

Необходими продукти

  • риба - 800 г - 1 кг голяма морска риба
  • оцет - 1/2 л
  • моркови - 1/2 кг
  • лук - 4 глави
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка, накълцан
  • сол - на вкус
  • вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре една голяма морска риба. Нарежете я на парчета и я почистете от костите. По желание може да я оставите и цяла. Осолете я отвън и отвътре и я накиснете за 30 минути в оцет.

Сложете в дълбока тава нарязаните на колелца моркови и кромид, поръсете с червения, черния пипер и накълцания магданоз.

Посолете и отгоре разпределете рибата. Полейте я с виното и зехтина. Затворете добре тавата с алуминиево фолио и сложете рибата да се пече за 1 и 1/2 часа (може и по-малко).

Извадете внимателно изпечената риба. Сосът и зеленчуците около нея може да претриете през цедка или да пасирате. Поднесете парче риба със сос около нея.

Рейтинг

4.3
55
45
32
20
10
Дай твоята оценка: