ezine.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от тиква с орехи

Конфитюр от тиква с орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k7479581k
Конфитюр от тиква с орехи
25/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2-3 буркана
"Запазихте ли място в килера и за няколко бурканчета конфитюр от тиква с орехи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, нарязваме и накисваме тиквата във варова вода за 2 часа, отмиваме много добре.

Сваряваме захарта с 1 л вода, оставяме да поври 20 минути на среден огън и прибавяме тиквата, варим докато започне да се сгъстява.

Малко преди да махнем тиквата от котлона прибавяме орехите и индришето.

Разпределяме сладкото в буркани и го стерилизираме за 10-15 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: