ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиролски кнедли

Тиролски кнедли

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k7689581k
Тиролски кнедли
23/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Не сте опитвали наистина кнедли, докато не опитате тези кнедли, по рецепта на любимата ни кулинарка Севда, която обеща и на нас да ни донесе"

Необходими Продукти

  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • лук - 1 с.л., ситно нарязан
  • бекон - 100 г нарязан на малки кубчета
  • хляб - 150 г сух от средата, нарязан на кубчета
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. (нарязан на ситно)
  • пилешки бульон - 1.5 лгорещ
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и маслото и задушаваме лука заедно с 1 с.л. вода докато стане прозрачен, добавяме бекона и разбъркваме. Прибавяме хляба и брашното и разбъркваме за около 1 минута.

Махаме от котлона и прибавяме предварително разбитите яйца и прясното мляко, овкусяваме със сол и черния пипер и поръсваме с магданоза.

Охлаждаме сместа за 15 минути и оформяме осем топки.

Загряваме бульона и в него пускаме топките да се варят за 10-15 минути, вадим ги с решетъчна лъжица.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: