Тарта с гъби

15/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо120 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо330
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото с бакпулвера и солта брашно, добавяме нарязаното на ситно масло и стриваме на трохи, прибавяме жълтъка и млякото и замесваме тесто, което разстиламе в тавичка застлана с хартия за печене, като оформяме красиво ръбче.

Печем блата за 12 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса.

За пълнежа:
В загрятото масло запържваме гъбите за кратко, поръсваме с брашно разбъркваме и доливаме прясното мляко, бъркаме докато сосът се сгъсти.

Махаме от огъня и прибавяме сирената, яйцата, хамона и коняка, като бъркаме непрекъснато, овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче.

Готовата плънка изсипваме върху кората и печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30-40 минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар