Карелски пай

30/07/2016
"Един по-различен пай - не казваме, че ще ви хареса - сигурни сме, че направо ще се влюбите в него "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо716
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме брашното, солта и водата и омесваме твърдо тесто, което разточваме на тънка кора и с помощта на чаша изрязваме кръгове. В средата на всеки кръг поставяме от плънка по желание и прегъваме краищата й, като прищипваме с пръст.

Редим хлебчетата в тава с хартия за печене и ги печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 15 минути, още докато са топли ги намазваме с масло.

Яйчено масло:

Намачкваме много добре яйцата с вилица и ги разбъркваме с маслото и солта.

Оризова плънка:

Измития ориз сипваме във врящата вода и го готвим докато водата се изпари, посоляваме и го махаме от котлона, прибавяме разбитите яйца и разбъркваме.

Картофена плънка:

Намачкваме картофите на пюре, докато са горещи, прибавяме сметаната, маслото, солта и черния пипер и разбъркваме добре.

Сервираме хлебчетата с яйченото масло.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар