Карелски пай

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
589
959
510
30/07/2016
"Един по-различен пай - не казваме, че ще ви хареса - сигурни сме, че направо ще се влюбите в него "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо791
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пиде

Начин на приготвяне

Замесваме брашното, солта и водата и омесваме твърдо тесто, което разточваме на тънка кора и с помощта на чаша изрязваме кръгове. В средата на всеки кръг поставяме от плънка по желание и прегъваме краищата й, като прищипваме с пръст.

Редим хлебчетата в тава с хартия за печене и ги печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 15 минути, още докато са топли ги намазваме с масло.

Яйчено масло:

Намачкваме много добре яйцата с вилица и ги разбъркваме с маслото и солта.

Оризова плънка:

Измития ориз сипваме във врящата вода и го готвим докато водата се изпари, посоляваме и го махаме от котлона, прибавяме разбитите яйца и разбъркваме.

Картофена плънка:

Намачкваме картофите на пюре, докато са горещи, прибавяме сметаната, маслото, солта и черния пипер и разбъркваме добре.

Сервираме хлебчетата с яйченото масло.

Голям нож за пица с пластмасова дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям нож за пица с пластмасова дръжка
4.00 лв.
Виж ››

Симпатичен нож за пица с удобна гумена дръжка и ергономична форма търси сочна пица за съвместни приятни мигове в кухнята

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар