ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Хрупкав ябълков пай

Хрупкав ябълков пай

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k8079581k
Хрупкав ябълков пай1 / 2
13/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • боровинки - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лимонова кора - 1 ч.л., настъргана
  • масло - 125 г
  • брашно - ½ ч.ч.
  • овесени ядки - 1 ч.ч. фини
  • бадеми - 50 г нарязани (сурови)
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • канела - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и обелени ябълки нарязваме на малки кубчета и ги смесваме с боровинките, захарта, сока и лимоновата кора. Изсипваме всичко в намазана с масло форма.

Смесваме брашното с овесените ядки, бадемите, кафявата захар, канелата, индийското орехче и солта, добавяме маслото и стриваме на трохи.

С получените трохи поръсваме плодовете и печем пая в предварително загрята фурна на 170 градуса за 45-60 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: