Пуешко месо кебап

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Пуешко месо кебап
13/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-4
"Странна работа, само като чуем кебап и огладняваме"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 брой пуешки гърди
  • лук - 2 глави кромид
  • червени чушки - 1 брой
  • чушки - 1 брой зелени
  • домати - 1 брой
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • зехтин - 2 - 3 с.л. за марината + 50 мл
  • соев сос - 2 - 3 с.л. за маринатата
  • чесън - 1 скилидка
  • къри - 1/2 ч.л. за маринатата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маринатата за пуешкото, като разбъркате 3 с.л. зехтин, соевия сос, пресованата скилидка чесън и кърито. Накиснете в нея нарязаното на хапки пуешко.

Загрейте зехтина и запържете накълцания лук, добавете нарязаните чушки и след като се запържат прибавете месото заедно с маринатата. Оставете да къкри, докато течността се поизпари.

Добавете подправките, нарязания на дребно домат и около 1 ч.ч. гореща вода. Оставете ястието да къкри, докато остане почти изцяло на мазнина. Поднесете с гарнитура от ориз по желание.

Рейтинг

4
54
41
32
21
10
Дай твоята оценка: