ezine.bg»Рецепти»Риба»Емпанади»Емпанадас с риба тон

Емпанадас с риба тон

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k8079581k
Емпанадас с риба тон1 / 2
09/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мас - 60 г, масло или олио
  • прясно мляко - 150 - 200 мл
  • За пълнеж
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • риба тон - 200 г от консерва, прецедена
  • грах - 2 с.л.
  • бяло вино - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр. твърдо сварено и нарязано на кръгчета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото с бакпулвера и солта брашно добавяме мазнината и млякото и замесваме гладко и еластично тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да почине за 30 минути на стайна температура.

След това го разточваме на тънка кора върху набрашнена повърхност и изрязваме от нея кръгове с диаметър 15 см.

По средата на кръговете поставяме по 1 с.л. от плънката и върху нея слагаме по един резен яйце. В помощта на четка леко намокряме тестото и го залепваме във форма на полумесец. Пържим емпанадите в загрято олио докато станат златисти.

За плънка: В сгорещения зехтин задушаваме ситно нарязания лук заедно с 1 с.л. вода, после добавяме рибата, граха и виното и овкусяваме със сол, лимонов сок и пипер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: