Тиквен пудинг на фурна

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
13/11/2011
"Всяка година чакаме с нетърпение да узреят тиквите, за да приготвим именно този тиквен пудинг "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 343
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете тиквата, нарежете я на малки парченца и сложете да се задушава в малко вода до пълното й омекване.

Готовата тиква се пюрира и към тиквеното пюре се добавя захарта, жълтъците, счуканите орехи, прясното мляко, 2 с.л. масло, сухара и канелата.

Белтъците се правят на твърд сняг и се разбъркват внимателно към тиквената смес.

Цялата смес се сипва в намазнена тава и се пече в предварително загряна умерена фурна.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 8
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Азисчо
Азисчо
14.10.2012 14:16
Много вкусно стана ама Айшето взе тавата и избяга при Алито.Сега деветте циганета какво ще тъпчат?
0
0