Тиквен пудинг на фурна

ИларияИларияМастър Шеф37314205
13/11/2011
"Всяка година чакаме с нетърпение да узреят тиквите, за да приготвим именно този тиквен пудинг "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 427
  • Преглеждания за месеца6665
  • Преглеждания за седмицата3454
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете тиквата, нарежете я на малки парченца и сложете да се задушава в малко вода до пълното й омекване.

Готовата тиква се пюрира и към тиквеното пюре се добавя захарта, жълтъците, счуканите орехи, прясното мляко, 2 с.л. масло, сухара и канелата.

Белтъците се правят на твърд сняг и се разбъркват внимателно към тиквената смес.

Цялата смес се сипва в намазнена тава и се пече в предварително загряна умерена фурна.

Рейтинг

5 8
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Азисчо
Азисчо
14.10.2012 14:16
Много вкусно стана ама Айшето взе тавата и избяга при Алито.Сега деветте циганета какво ще тъпчат?
0
0