Баница със спанак и орехи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
12/11/2019
"Страхотна комбинация от вкусове, текстури и свежи аромати - завита в кори и запечена до готовност "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 140
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера разтопете малко от маслото и задушете предварително почистения попарен и нарязан спанак. Щом омекне спанакът, тенджерата се сваля от котлона и се прибавя натрошеното сирене.

В намазнена тава се слага първата кора, която се маже обилно с разтопено масло. Разпределя се от спанака, поръсва се с нарязаните орехи и се слага втора кора.

Реденето продължава до изчерпване на количествата, като се завършва с кора. С помощта на вилица или др. остър прибор се правят дупки по цялата баница в дълбочина.

Киселото мляко се разбърква със содата, докато шупне. Баницата със спанак се залива с разбърканите яйца, прясно мляко и кисело мляко. Пече се в предварително загряна на умерена температура фурна, до готовност.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-24%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
rosito
rosito
30.01.2014 20:37
Много вкусна
4
0
Ina Bozeva
Ina Bozeva
05.11.2013 19:58
перфектна баница....
0
0