Гръцки кюфтета от нахут

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
548
959
473
06/06/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 063
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предната вечер накисваме измития нахут в съд с вода, сода и малко сол. На другия ден измиваме добре и отстраняваме люспите.

Пасираме нахута и към него добавяме брашното, чаша вода, нарязания копър, черен пипер и сол.

Разбъркваме добре и оформяме малки кюфтенца, като си помагаме с малко вода или олио.

Сгорещяваме олиото в тиган и запържваме кюфтенцата до почервеняваме.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар