Цвекло по харвардски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
548
959
473
13/06/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • цвекло - 600 г
  • нишесте - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • оцет - 1/3 к.ч.
  • вода - 2/3 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме цвеклото за 20 минути, охлаждаме го, белим го и го нарязваме на кубчета.

Разбъркваме нишестето, захарта, солта и черния пипер и към тях прибавяме водата и оцета. Слагаме сместа да ври докато се сгъсти.

Сваляме от огъня и към нея добавяме кубчетата сварено цвекло.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар