Бърз сладкиш Наполеон

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Бърз сладкиш Наполеон1 / 2
10/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12 парчета
"Бърз вариант на любимия ни сладкиш Наполеон с кори за баница, много крем и филирани бадеми"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото да заври. Отделно разбийте жълтъците и захарта. Постепенно добавете млякото, като първо темперирате двете смеси внимателно. Бъркайте енергично с тел или миксер. Размийте нишестето с малко студена вода и го прибавете бързо към врящия на котлона крем.

Бъркайте за няколко минути, докато се сгъсти. Свалете от котлона и ароматизирайте с ванилията. Отделно разбийте белтъците на сняг и ги смесете с вече охладения крем.

Вземайте по 3 кори и мажете всяка с масло. На тройки ги сложете да се запекат до леко златист цвят във фурната. Готовите кори се охлаждат и малка част се натрошава за украсата.

В тава сложете първата тройка кори, намажете обилно с крем и редувайте така до изчерпване на количествата. Отгоре поръсете с натрошените кори и филирани бадеми. Оставете Сладкиша да престои 3 часа преди да сервирате.

Рейтинг

4.7
511
43
31
20
10
Дай твоята оценка: