Пилешки сърца по селски

09/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Според мнозина това е най-правилният начин за приготвяне на сърца. Според нас е най-вкусният "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 989
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата80
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • карантия - 1/2 кг пилешки сърца, сварени предварително
  • лук - 6 средни глави стар
  • чесън - 5 склидки
  • моркови - 1 брой
  • гъби - 200 г пресни
  • чушки - 3 броя печен пипер
  • домати - 1 ч.ч. доатен сок
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете пилешките сърца от водата, в която сте ги сварили. Накълцайте лука на полумесеци и го сложете в сгорещено олио да се задуши.

След това добавете накълцания чесън и настъргания морков, а след тях и нарязаните гъби. Щом всички зеленчуци поомекнат, добавете и нарязаните печени пиперки.

Долейте чаша доматен сок и малко горещ бульон от сваряването на сърцата. Щом кипне добавете пилешките сърца, подправките и разбъркайте добре.

Оставете на котлона, докато течността се изпари и остане почти на мазнина.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 12
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Dimitko
Dimitko
17.07.2013 21:14
Станаха хубави, добра рецепта.
С един лимон отгоре стават още по-добре.
6
2
Деси
Деси
31.03.2013 16:31
и на фурна стават добре :)
3
0
galq
galq
14.08.2012 13:39
Приготвих ги и станаха чудесни,много добра рецепта!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв