ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тирамису»Шоколадово тирамису

Шоколадово тирамису

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3227k
04/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Уверяваме ви, че Роси готви едни от най-хубавите сладки десерти, а ние - стараем се да не прекаляваме с тях"

Необходими Продукти

  • шоколад - 300 г черен
  • маскарпоне - 400 г
  • сметана - 150 г готварска
  • кафе - 400 мл студено силно
  • ром - 6 с.л. или коняк
  • бишкоти - 54 броя
  • какао - на прах
  • кафе - мока, за поръсване
  • захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете шоколада и го разтопете на водна баня. Оставете леко да се охлади и го разбъркайте внимателно с разбитата сметана и Маскрапонето. По желание може да подсладите крема с количество захар на око.

Смесете кафето с рома. Потапяйте всяка бишкота за кратко в кафето. Подредете основата, покрийте с крем, отново ред бишкоти, крем, ред бишкоти и завършете с крем.

Отгоре поръсете леко с кафе мока и какао. Оставете Шоколадовото тирамису в хладилника поне за 1 час, а най-добре - за една нощ.

Рейтинг

4.4
518
411
35
20
10
Дай твоята оценка: