Борш по Селски

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
596
10
1k
26/10/2011
"Знаете ли защо този борш по селски е толкова вкусен? Защото се приготвя с най-свежите зеленчуци от градината "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 019
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и нарязани зеленчуци (без зелето, картофите и доматите) се задушават с две супени лъжици растително масло и сол.

Прясното зеле се нарязва на едро и залива 1 чаена чаша подсолена вода. Вари се до омекване. Прибавят се задушените зеленчуци, картофите, нарязани на кубчета, а след десетина минути и доматите, нарязани на дребно.

Боршът се подправя със сол и киселина на вкус, долива се около 4 водни чаши гореща вода и се вари до омекване на картофите. Прибавя се и останалата мазнина.

При поднасянето в средата на всяка чиния се слага по една супена лъжица сметана. Отгоре се наръсва черен пипер и магданоз.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо Славейков
Този постен борш се доближава най-много до една стара руска рецепта, която съм готвил и хапвал с удоволствие! Разликата е , че по принцип руснаците слагат ряпа задължително, което аз пропускам. Другата разлика е, че се прави запръжка от червен пипер накрая, което аз никога не пропускам! Въпрос на вкус......
0
0