ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Барбекю сос Мемфис

Барбекю сос Мемфис

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
Барбекю сос Мемфис1 / 2
23/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
"Открихме универсален сос за Барбекю, който ще се хареса не само на любителите на скарата, но и на вегетарианците!"

Необходими Продукти

  • лук - 1 средна глава, ситно нарязани
  • чесън - 2 скилидки, нарязани на ситно
  • чушки - 1 зелена, ситно нарязани
  • зехтин - 100 мл
  • кетчуп - 125 мл
  • доматено пюре - 175 мл
  • оцет - 50 мл ябълков
  • сос уорчестър - 6 с.л.
  • лимони - сокът на един 1 брой
  • сок - 150 мл от ананас
  • сос табаско - 2 ч.л.
  • меласа - 1 с.л. или петмез
  • захар - 3 с.л. кафява
  • горчица - 3 с.л. дижонска
  • горчица - 1 ч.л. суха английска на прах
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • морска сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и добавете лука, черния пипер, чесъна и задушавайте в продължение на 3 минути, за да омекнат леко.

Добавете всички останали съставки и оставете сосът да заври. Щом кипне, намалете котлона и оставете да къкри за 10 минути, докато се сгъсти.

Намалете реклама топлина къкри за 10 минути, за да се готви и сгъстяване. Така приготвеният сос се прилага върху меса или зеленчуци за барбекю. В затворен съд в хладилника може да издържи 1 седмица.

Рейтинг

4
54
41
34
20
10
Дай твоята оценка: