Австрийска шоколадова торта

20/10/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Пухкава австрийска торта с наситен шоколадов вкус"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69 872
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментари8 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 9 броя
  • масло - 220 г
  • шоколад - 250 г
  • захар - 220 г
  • брашно - 220 г
  • ванилена захар
  • мармалад - 1 бурканче кайсиев
  • масло - за мазане
  • шоколад - 100 г черен за глазурата
  • захар - 250 г
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте размекнатото масло с 1/2 от захарта за блата до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавете постепенно разтопения шоколад и жълтъците, след което и пресятото брашно с ванилената захар.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол и останалата захар до получаване на пухкав сняг. Внимателно съединете шоколадовия блат с белтъците. Изсипете сместа в намазана с масло и набрашнена тава и сложете да се изпече в предварително загряна слаба фурна. Проверявайте готовността с клечка.

За да приготвите глазурата разтопете захарта с водата до получаване на течен карамел. Оставете го леко да се охлади и го разбъркайте с предварително стопения шоколад.

Готовата торта може да разделите на 2 отделни блата и да ги слепите с кайсиевия мармалад, а отгоре да намажете с шоколадовата глазура. Втори вариант е да покриете изпечената торта с мармалада и отгоре глазурата.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 33
4 11
3 3
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

цонка
цонка
30.10.2014 16:57
Снимката не отговаря на тортата.
2
0
Васил
Васил
30.10.2014 16:37
Тортата ми се получи прекрасно.
1
0
Елена
Елена
29.11.2013 20:45
Мили млади момичета,има различни шоколадови глазури, но най -елементарна, а и гладка, лъскава, равномерна става с "Родопчета" или шоколадов кувертюр, също има едни полски шоколади в Кауфланд-от 1лв.70ст. В една разлата купичка, сложена върху друг съд с вряща вода наливате 2-3 супени лъжици олио или зехтин и върху него чупите шоколада на парчета. Разбърквате щом започне да се топи.Хващате купичката с ръкохватки ! Заливате с тази гореща шоколадово-маслена течност тортата. Ако случайно са останали бучици-изливайте през цедка. Докато не е изстинала заливката може да окрасите тортата с предварително подготвените захарни фигурки. Така те залепват където трябва. Много е лесно и бързо !Внимавайте със сладкарските изяви-трупат се върху вашето тяло !
13
0

Виж всички коментари или напиши такъв