Хлебен пудинг

20/10/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Топ предложение какво да правим със стария хляб - вкусен хлебен пудинг "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции4-5 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 805
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете хляба във вода до омекване, след което го изцедете от течността. Размесете го със сушени плодове по избор, леко разтопеното масло, захарта, канела, индийско орехче и карамфил на вкус. Добавете яйцата и разбъркайте с помощта на шпатула или лъжица.

Разбъркайте и с прясно мляко до получаване на нежна консистенция, която пада от лъжицата при загребване. Изсипете хлебния пудинг в неголяма намазнена тава и сложете да се изпече в предварително загрята на 170-180 градуса фурна за около час.

Проверете готовността му с клечка, като я боднете в средата на пудинга. Когато не остават трохи по него, сладкишът е готов. Готовият пудинг се охлажда, обръща се и се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар