Хлебен пудинг

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
20/10/2011
"Топ предложение какво да правим със стария хляб - вкусен хлебен пудинг "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-5 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 426
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пудинг

Начин на приготвяне

Накиснете хляба във вода до омекване, след което го изцедете от течността. Размесете го със сушени плодове по избор, леко разтопеното масло, захарта, канела, индийско орехче и карамфил на вкус. Добавете яйцата и разбъркайте с помощта на шпатула или лъжица.

Разбъркайте и с прясно мляко до получаване на нежна консистенция, която пада от лъжицата при загребване. Изсипете хлебния пудинг в неголяма намазнена тава и сложете да се изпече в предварително загрята на 170-180 градуса фурна за около час.

Проверете готовността му с клечка, като я боднете в средата на пудинга. Когато не остават трохи по него, сладкишът е готов. Готовият пудинг се охлажда, обръща се и се поръсва с пудра захар.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар