Бяла риба плакия

15/10/2011
"Перфектното ястие - лесно за приготвяне и с впечатляващ резултат "
Приготвяне70 мин.
Готвене40 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 691
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на парчета, посолете ги и ги полейте с прясно изцеден лимонов сок. Сложете я да престои за 1 час в хладилника.

Нарежете лука и морковите и ги сложете да се запържат в сгорещената мазнина. Овкусете с черния пипер, дафиновия лист, бахара, скълцания чесън и солта.

Долейте малко топла вода и прехвърлете зеленчуците в тава. Отгоре подредете парчетата бяла риба и сложете да се пече в предварително загряна умерена фурна.

Към края разбийте яйцето с киселото мляко и брашното и залейте запечената риба. Оставете да се пече до златист загар на заливката. Поднесете порция бяла риба плакия леко охладена с украса от див лук.

Рейтинг

5 6
4 6
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар