Кюфтета с пуешко и орехи

14/10/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"На световното първенство за най-вкусни кюфтета тези взеха първа поощрителна награда - опитайте и кажете дали журито е сгрешило "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 979
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 450 - 500 г
  • яйца - 2 брой
  • галета - 1 ч.ч
  • брашно - за овалване
  • лук - 3 с.л нарязан на ситно зелен
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • майорана - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 2 щипки
  • орехи - 1/2 ч.ч. сурови и накълцани
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете пуешкото месо на кайма. Каймата размесете с 1 яйце, накълцания зелен лук, галетата, магданоза, майораната, индийското орехче, скълцаните орехови ядки, сол и черен пипер на вкус.

От получената смес оформете неголеми кюфтенца, овалвайте ги последователно в брашно и яйце и ги сложете да се пържат в сгорещена мазнина. Готовите кюфтенца отцедете върху хартия. Поднесете с гарнитура по желание.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар