Пиле по сечуански

13/10/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886713
"С наша помощ лесно ще се превърнете в истински шеф-готвач в кухнята!"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 515
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мазнина - 1с.л.
  • пилешко месо - 3 броя гърди, нарязани на 2см кубчета
  • нишесте - 2 с.л. царевично
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 с.л., нарязан на ситно
  • моркова - 2 броя, нарязани на пръчици
  • чушки - 1 пиперка, нарязана на лентички
  • тиквички - 1 брой, нарязана на пръчици
  • лук - 4 стръка зелен, накълцан по - едро
  • вино - 2 с.л. оризово или друго, за соса
  • оцет - 1 с.л. оризов
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • сос табаско - 2 ч.л.
  • олио - 2 ч.л. сусамово
  • соев сос - 4 с.л.
  • захар - 1 с.л. кафява
  • кайенски пипер - 1/4 ч.л. или лютив червен пипер
  • ориз - сварен, за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, чесъна, джинджифила на ситно, а морковите, тиквичките и чушките - на тънки пръчици. Пилешкото нарежете на по-едри кубчета. Загрейте зехтина в голям тиган с незалепващо покритие.

Сложете да се запържат оваляното в нишесте пилешко, чесъна и джинджифила, като бъкате често. След това прибавете морковите, чушките и тиквичките и пържете за още 2-3 минути.

Всички продукти за соса се смесват и се добавят в тигана. Похлупете и оставете да се готви още 4 минути или докато пилешкото е готово. Сипете едро накълцания зелен лук и оставете на котлона за още 2 минути, като бъркате.

Пиле по сечуански се сервира върху канапе от сварен ориз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар