Картофен пудинг с чубрица

23/05/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо105 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо301
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите и ги обелваме. Пасираме ги заедно с разтопеното масло.

Прибавяме постепенно жълтъците един по един и прясното мляко, сварено и горещо.

Разбиваме белтъците на сняг и ги прибавяме към картофената смес, като ги разбъркваме отдолу нагоре с дървена шпатула, за да не спадат. Накрая добавяме подправките.

Изсипваме сместа в намазана с мазнина форма за кекс.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар