ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Печена Риба»Печена пъстърва по арменски

Печена пъстърва по арменски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
672
956
491
Печена пъстърва по арменски
23/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • пъстърви - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • масло - 75 г
  • сол - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр., изцеден сок
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пъстървата отвътре и отвън. Разрязваме я на две и я филетираме, овкусяваме със солта и черния пипер.

В съд върху котлона стопяваме маслото и в него запържваме до златисто рибните филета.

Прехвърляме ги в съд за печене и върху тях изсипваме разбитите яйца. Поръсваме с ситно нарязан магданоз.

Запичаме рибата в предварително загрята фурна на 200 градуса за 6-7 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: