Пилешко с яйчен сос

28/09/2011
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 848
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешките филета да се сварят във вода, извадете ги после и ги нарежете на по-едри късове. Оваляйте ги в микс от сол, черен и червен пипер и карамфил и ги сложете леко да се запържат за кратко в сгорещена мазнина.

Разтопете маслото в тенджерка и прибавете виното, а след минути и киселото мляко. Разбъркайте добре и долейте бульона от свареното пилешко, като запазете една малка част и размийте нишестето с него.

Разбийте яйцата с нишестето и на тънка струя прибавете към соса при непрекъснато бъркане. Бъркайте за още около 5 минути и овкусете соса със сол и черен пипер. Поднесете порция пилешко, полято със соса. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар