Баварски крем карамел

ЕфросияЕфросияДжедай301
03/10/2011
"Ароматен крем карамел, но както го приготвят в Германия. Изненадващо вкусен!"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4-6 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 016
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете желатина да набъбне с малко вода, след което го разтопете. В отделен съд карамелизирайте захарта заедно със 100 мл вода и разбъркайте, докато се получи златист сироп. Натрошете или смелете бадемите и ги разбъркайте към карамеления сироп и оставете да се охлади.

С миксер разбийте първо охладената сметана, след което прибавете карамела с ядки, ванилията и разтопения желатин. Разпределете сместа в подходящи форми и оставете да стегне за няколко часа. Обърнете формичка в чиния и поднесете с декорация по желание.

Рейтинг

5 1
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар