Родопски мекици

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Родопски мекици
22/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
30-40 бр.
"Невероятно вкусни и пухкави мекички. Насладете се на една от най-сполучливите рецепти за мекици!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйца с телена бъркалка в купа и прибавете олио. Размийте маята в купичка заедно със 100 мл топла вода, сол и захар и разбъркайте. Прибавете маята към яйцата, след което сипете и киселото, и прясното мляко.

Разбъркайте содата с няколко капки оцет и прибавете към останалата смес. Започнете да замесвате тесто с брашното. Готовото тесто намажете с олио, доомесете с ръце и оставете да втаса за 1 час или малко повече.

От бухналото тесто отделяйте топки с големината на яйце и оформете мекици с намазнени ръце. Изпържете ги в сгорещено олио по 2-3 минути от всяка страна. Готовите родопски мекици поднесете, поръсени с пудра захар и добавка по желание.

Рейтинг

4.1
527
417
312
25
10
Дай твоята оценка: