Родопски палачинки Марудници

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
21/09/2012
"Ако не беше Милко никога нямаше да се научим как да приготвяме тези вкусни родопски палачинки Марудници "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо83 813
  • Преглеждания за месеца1163
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Марудници

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата в дълбока купа, добавете киселото мляко заедно със содата бикарбонат и разбъркайте добре. Постепенно при бъркане добавете брашното. Щом се получи хомогенна смес, тогава е готово.

Родопски палачинки Марудници се пекат на сач, но стават и в тиган. Загрейте сача или тигана, които са намазнени предварително и излейте 1 черпак от палачинковата смес.

Не я разстилайте до край. Намалете котлона и изпечете палачинките равномерно от двете страни. Още топли се мажат с масло и се поднасят със сладко по избор.

Цифрова кухненска везна с формата на лъжица-27%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица
30.00 лв.
22.00 лв.
Виж ››

Удобна за съхранение и много полезна цифрова кухненска везна. Тя е с формата на лъжица, което ви позволява директно да измерите продуктите, щом я напълните с тях. Кухненската везна мери до 500 грама.

Рейтинг

5 23
4 11
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Таня Иванова
Таня Иванова
10.02.2018 22:18
В къщи всички са луди по тях правя ги всяка сутрин и вечер.
0
0
Мариана
Мариана
26.06.2015 08:17
Невероятни марудници, откак ги правя по тази рецепта няма отърване и от съседите за закуска
1
0
Крем
Крем
23.11.2013 16:53
С боров мед :)
4
1