Тортия с тиквички

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
06/10/2011
"Ще опитате ли този испански деликатес, но в приятен вариант с тиквички?"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 429
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиквички - 500 г
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 6 броя
  • масло - 1 с.л.
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и тиквичките, като тиквичките може и да настържете на ренде. Сложете ги да се запържат в зехтина до омекване.

Отделете 3 белтъка от яйцата и ги разбийте на сняг за малко сол. Останлите 3 цели яйца и 3 жълтъка разбъркайте с маслото и сметаната. Добавете подправки на вкус и разбъркайте със запържените тиквички и лук.

Накрая внимателно объркайте с разбитите на пяна белтъци. Загрейте намазнен тефлонов тиган с широко дъно и изсипете сместа.

Покрийте с капак и печете на среден, не силен огън, докато яйцата се стегнат. С помощта на капака обърнете тортията и я доопечете под капак за няколко минути и от другата страна.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар