ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони с кайма на фурна

Макарони с кайма на фурна

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Тези макарони се приготвят само за 15 минути и след като се изпекат са истинска вкусотия за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет (400 - 500 г) спирали (фузили) или др. вид плоски
  • кайма - 300 г
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 6 печени (зелени и червени)
  • домати - 100 - 200 г от консерва
  • кашкавал - 200 г настърган
  • олио - 5 с.л. или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните предварително в подсолена вода с 1 с.л. зехтин. Загрейте останалия зехтин и запържете последователно накълцаните ситно лук, чесън, настърганите фино моркови и дребно нарязаните печени чушки.

Щом омекнат, добавете предварително овкусената със сол, черен пипер и риган кайма. Разбъркайте, докато и тя се запържи и добавете доматите. Добавете още подправки на вкус. След 5 минути махнете соса от котлона.

В тава изсипете макароните, залейте със соса, объркайте всичко, поръсете с кашкавала и сложете да се изпече до златист загар.

Рейтинг

4.4
519
46
35
20
11
Дай твоята оценка: