ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен Шоколад»Домашен Течен Шоколад

Домашен Течен Шоколад

AdminAdmin
Дарт Вейдър
16
448
510
2k
Домашен Течен Шоколад
14/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
"Днес ще ви представим един невероятен домашен течен шоколад, който някои повече определят като шоколадов крем. Дали е крем или шоколад преценете сами, ние гарантираме само че е невероятно вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе бурканчетата за съхранение на течния шоколад. Измийте ги с гореща вода и добре ги подсушете. В тенджера смесете всички сухи съставки.

Разбъркайте и постепенно добавете млякото. Ако се налага, прецедете от бучките. Имайте предвид, че сместа трябва да бъде еднородна. Добавете маслото и сложете на бавен огън.

Постоянно разбърквайте, за да не останат бучки в сместа, тъй като тя се сгъстява много бързо, особено на дъното. По желание можете да добавите ядки.

Нарежете ги на ситно или ги смелете на фин прах, тогава течният шоколад ще има изискан вкус на ядки. Можете да използвате ситно нарязани сушени плодове.

Смесете добре всичко и варете до сгъстяване, без да оставяте сместа да кипи. Видите ли да се появява първото мехурче на повърхността на шоколада, махнете го от котлона.

След като махнете шоколада от огъня, го налейте в буркани. Наливайте внимателно, за да не се спука бурканът от горещата течност. След няколко часа течният шоколад ще се сгъсти.

Рейтинг

5 33
4 11
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка: