Торта Парадизо

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
6
7k
Торта Парадизо
18/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Сготви35 мин.
Общо70 мин.
Порции8-10 парчета
"Вкусът на тази торта наистина ще ви пренесе в Рая"

Необходими Продукти

  • масло - 120 г на стайна температура
  • захар - 100 г пудра
  • захар - 35 г кристална
  • брашно - 80 г
  • нишесте - 50 г
  • яйца - 4 жълтъка + 2 белтъка
  • лимони - кората на 1 лимон
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • сметана - 400 мл течна, сладка
  • шоколад - 100 г бял
  • есенция - 1 ч.л. ромова
  • ананас - 1 брой и плодове по желание за украсата
  • захар - 1 ч.ч., за крокана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло с пудрата захар добре и прибавете жълтъците. Следва да добавите брашното, нишестето, солта, разбъркайте добре. Най-накрая разбъркайте сместа с разбитите на сняг белтъци заедно с кристалната захар.

Изсипете в намазнена тава и изпечете на 180°С за около 30-35 минути. Оставете приготвения блат леко да се охлади и разделете на 2 отделни блата. Разбийте сметаната до пухкава консистенция и я разбъркайте с ромовата есенция и разтопения шоколад.

Намажете единия блат с крема, по желание сложете резени ананас, покрийте с втория блат и след това обилно цялата торта с крема. Отгоре наредете парчета ананас или други плодове за украса.

Разтопете в голяма тава захарта с 2 с.л. вода, така че да се карамелизира на тънък пласт. Оставете да изстине и я натрошете. Украсете тортата Парадизо с крокана и сложете в хладилник за 2 часа.

Рейтинг

5 9
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: