ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Гръцки царевичен хляб

Гръцки царевичен хляб

Гръцки царевичен хляб1 / 3
05/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1 бр.
"Ухание на прясно изпечен хляб се носи от кухнята, царевичен хляб и току що приготвен айрян!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • царевично брашно - 200 г и малко за поръсване
  • мая - 1 пакетче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 1 и 1/2 ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват двата вида брашно, сол, захар и мая. Прави се дупка в центъра и добавете зехтин и чаша вода. Разбъркайте и добавете по малко останалата вода, докато получите леко твърдо тесто.

Изсипете тестото върху тезгяха и месете около 10 минути. Направете тесто на топка, слага се в купа. Покрийте и оставете на топло да втасва за около час.

Втасалото тесто се разделя на половина. Направете две въжета, около 20 см дълги на руло порасете с царевично брашно. Поставете ги в тава, покрийте с кърпа да втаса 30 минути.

Загрейте фурната до 180 градуса. Направете диогонални 3 – 4 разреза и печете 40 минути.

Рейтинг

4.2
55
42
31
21
10
Дай твоята оценка: