Подлютен боб с кайма

11/09/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Аромат и вкус, които ни връщат в детството, в кухнята на баба, която готвеше най-вкусните селски гозби "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо150 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 171
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете фасула от предната вечер в студена вода. След това го измийте, залейте отново със студена вода и сложете да се вари на умерен огън, докато омекне заедно с малко сол и олио. Отцедете и го изсипете в тавичка.

Нарежете на ситно морковите, целината и лука, а чушката - на лентички. Задушете зеленчуците в малко мазнина и топла вода. Прибавете част от нарязани на ситно домати, магданоз, джоджен и накълцан чесън. Овкусете със смлян черен пипер и сол на вкус.

В друга тенджерка сипете малко мазнина и задушете каймата, след което я добавете към фасула. Залейте боба с доматената смес и останалите нарязани домати. Сгорещете 50 мл олио заедно с червения пипер и залейте ястието. Сложете да се запече в умерена фурна за около 1/2 час. Поднесете с питки бял хляб.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Любов
Любов
09.11.2013 11:09
Изглежда страхотно, ще се пробва!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв