ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Кълцан патладжан с чесън

Кълцан патладжан с чесън

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
664
958
532
Кълцан патладжан с чесън
Снимка: Севда Андреева
29/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме патладжаните в загрята фурна, докато омекнат. Най-добре е да сложим хартия за печене или алуминиево фолио на дъното на тавата, за да не се цапа.

Вадим патладжаните, охлаждаме и ги белим, като отцеждаме образувалата се течност.

С много остър нож накълцваме патладжана на ситно.

Към обеления и пресован чесън добавяме зехтина постепенно на тънка струйка, като разбиваме енергично.

В купа разбъркваме накълцания патладжан с чесновата емулсия и посоляваме на вкус.

Сервираме с украса по избор.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: