Заешко с чесън

28/08/2011
Росини
отРосиниНовак
"Доверете ни се, ние знаем тайната на вкусното и крехко заешко месо "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо120 мин.
  • Порции5-6
  • Преглеждания общо8 713
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте заека и го измийте. Овкусете парчетата заешко със сол и черен пипер. Накълцайте чесъна и мариновайте месото във виното и чесъна за 1 час, като го поливате от време на време с маринатата. Загрейте в голяма тенджера зехтина и запържете до зачервяване отцеденото заешко.

Нарежете зеленчуците на парчета, а доматите попарете и обелете от люспата и нарежете на ситно. Извадете заешкото и в същата мазнина запържете лука и целината.

Върнете месото и долейте виното с чесъна и бульона. Прибавете доматите, дафиновия лист и мащерката. Похлупете леко и оставете да къкри така за 45 минути.

Накрая овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Поднесете порция заешко, поръсена с накълцан магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари (1)

Niki Zelyazkova
Niki Zelyazkova
28.08.2011 18:40
Много ми хареса рецептата и не е никак трудна за изпълнение. Ще я пробвам скоро, а тук заека не е много скъп, заслужава си да се направи, благодаря.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни рецепти

Топ Рецепти