ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуци по императорски

Зеленчуци по императорски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Зеленчуци по императорски
27/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1-2
"Ястие, достойно за императори, което сега може да бъде част от вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 брой
  • лук - 1 глава кромид + 1/2 глава червен кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил - 1 с.л. настърган корен
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 2 червени
  • домати - 2 зрели и твърди
  • кашу - 1 - 2 шепи
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • соев сос - 4 с.л. светъл + 4 с.л. тъмен
  • олио
  • чили - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци и скълцайте чесъна. Всички останали зеленчуци нарежете на продълговати парчета. Доматите почистете от сърцевината със семето и използвайте само твърдата част.

Загрейте 100 мл олио в голям тиган и запържете за секунди настъргания джинджифил. Добавете чесъна и лука и бъркайте, докато леко се запържат. Прибавете морковите и бъркайте, докато леко омекнат.

Сипете чушките и доматите, кашуто и разбъркайте леко. Похлупете и задушавайте за 3 минути. Прибавете нишестето и соевия сос и чилито. По желание овкусете с черен пипер. Разбъркайте енергично и щом леко се сгъсти, отнемете от котлона.

Рейтинг

4.2
55
44
33
20
10
Дай твоята оценка: