Пиле с кокосово брашно

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k7479581k
Пиле с кокосово брашно
26/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг бутчета или цяло цяло пиле
  • масло - 125 г
  • кокосово брашно - 3 с.л.
  • лук - 200 г
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • канела - 1 пръчка
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • кориандър - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции и го посоляваме. В сух тиган запичаме кориандъра за кратко и го счукваме в хаванче.

В тиган разтопяваме 30 г масло и с тях запържваме наситнения лук до златисто, вадим го. Към мазнината добавяме останалото масло и в него запържваме пилето, когато стане златисто, прибавяме кокосовото брашно и подправките, разбъркваме и прехвърляме в огнеупорен съд с капак, с който ще го сервираме.

Прибавяме лука и киселото мляко, разбъркваме и оставяме да поври на слаб огън, докато остане на мазнина.

Сервираме с ориз или гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: