Ягодов ориз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
581
959
475
21/04/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • ягоди - 250 г пресни, замразени или ягодово сладко
  • бренди - 80 мл
  • захар - на вкус
  • заквасена сметана - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза до омекване в горещото мляко, заедно с щипка сол.

Пресоваме ягодите, пресни или замразени, и добавяме захар на вкус.

Добавяме ги към ориза, заедно с половината сметана и брендито и разбъркваме.

Охлаждаме и изчакваме да се втвърди, сервираме украсен с останалата сметана.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар