Ягодов ориз

21/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо380
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • ягоди - 250 г пресни, замразени или ягодово сладко
  • бренди - 80 мл
  • захар - на вкус
  • заквасена сметана - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза до омекване в горещото мляко, заедно с щипка сол.

Пресоваме ягодите, пресни или замразени, и добавяме захар на вкус.

Добавяме ги към ориза, заедно с половината сметана и брендито и разбъркваме.

Охлаждаме и изчакваме да се втвърди, сервираме украсен с останалата сметана.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар