Тиквички по гръцки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Тиквички по гръцки1 / 4
24/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви10 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3
"Тези тиквички са хрупкави и леки, точно като в Хепи"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 - 4 броя
  • олио - за пържене
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • брашно - около 120 г бяло и 60 г царевично
  • лед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи. Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.

Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки. Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия.

Рейтинг

5 14
4 5
3 8
2 2
1 1
Дай твоята оценка: