Домашен свински суджук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k689958717
Домашен свински суджук
Снимка: Efrosia
22/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Каквото и да си говорим, друго нещо си е домашният свински суджук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 3.5 кг
  • сланина - 1 кг
  • сол - 160 г
  • черен пипер - 16 г
  • говежди черва - за пълнене (тънки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свиламе месото и сланината три пъти в машинката, прибавяме солта и черния пипер и разбъркваме много добре.

Получената смес пълним в добре измитите говежди черва, завързваме ги на суджуци.

Получените суджуци поставяме между две дъски и ги притискаме с тежест, целта е да се пресоват за 24 часа.

Махаме тежестта и наместваме плънката, ако има нужда.

Оставяме да се сушат на проветливо и защитено място, покрити с тензух.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: