Домашен свински суджук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
22/04/2016
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 010
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 3.5 кг
  • сланина - 1 кг
  • сол - 160 г
  • черен пипер - 16 г
  • говежди черва - за пълнене (тънки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свиламе месото и сланината три пъти в машинката, прибавяме солта и черния пипер и разбъркваме много добре.

Получената смес пълним в добре измитите говежди черва, завързваме ги на суджуци.

Получените суджуци поставяме между две дъски и ги притискаме с тежест, целта е да се пресоват за 24 часа.

Махаме тежестта и наместваме плънката, ако има нужда.

Оставяме да се сушат на проветливо и защитено място, покрити с тензух.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар