Гато в мармалад

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k7679581k
Гато в мармалад
09/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Няма да ни видите да отказваме сладкиши, ама никога"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипваме разбитите яйца със захарта и прибавяме брашното, содата и маслото, замесваме хомогенно тесто, което разделяме на две еднакви топки.

Върху намаслена форма разстиламе първата топка, като повдигаме краищата, за да образуваме ръб. Отгоре намазваме с мармалада и покриваме с наситнените орехи.

От втората кора изрязваме формички по избор и ги нареждаме върху орехите. Може да оформим на плетеница, решетка или да настържем тестото.

Печем сладкиша на 190 градуса до готовност, подасяме охладен, поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: