ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Ловджийска супа

Ловджийска супа

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
672
956
492
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене70 мин.
Общо120 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим изчистените птици в 1.5 л подсолена вода. Вадим ги и ги нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.

В сгорещеното масло запържваме ситно нарязания лук, моркова, целината и шунката. Подправяме със сол и ръсим с брашното и червен пипер, разбъркваме.

Доливаме бульон и варим до омекването на зеленчуците. Прецеждаме отново и пресоваме през сито зеленчуците.

Връщаме на котлона и прибавяме нарязаното на дребно месо, варим до готовност и подправяме с черен пипер. Отстраняваме от огъня и застройваме супата с разбитите яйца и лимоновия сок.

Сервираме поръсена с магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: