ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Плакия»Зрял фасул плакия по турски

Зрял фасул плакия по турски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
664
958
532
Зрял фасул плакия по турски
17/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Накисваме фасула във вода за 5-6 часа. Изцеждаме и сваряваме в голямо количества вода. Преди да омекне отново го прецеждаме.

В тиган задушаваме в половин чаша олио нарязания на ситно лук, доливаме 4 ч.ч. вода, нарязаните на дребно морков, целина и картоф. Добавяме накълцаните чесън, зелен лук и магданоз.

Сипваме изцедения фасул, 1 ч.ч. олио и доматения сок.

Варим на тих огън, докато остане съвсем малко течност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: